ATR bygger elcykel

Publicerad 2017-10-29
Nya svensktillverkade cykeln Easyroad möter världen

ATR säger själva att cykla med hjälp av lite el behöver inte var tungt, tråkigt eller fult. Easy Road är den lagom varma handen i ryggen, rycket från klungan, leendet i hällregnet. Byggt med det Bavariabaserade e-Bike systemet Fazua har vi glädjen att presentera en av de lättaste elassisterade cyklar som byggts. Värd en provkörning.

Det är alltid spännande att se nya elcyklar göra entré på marknaden och visst är det lite extra spännande när det är ett svenskt märke. Men hur svenskt är det egentligen och var ska gränsen dras? ATR själva är ju väldigt tydliga med att

Våra ramar är tillverkade i aluminium, en legering som heter 6061. Alla mått och detaljer är designade av ATR men de svetsas ihop i en fabrik som ligger i Shunde, Kina (nära Hong Kong). Gafflarna på Town är gjorda i aluminium och på Road är gaffelbenen i kolfiber. Dessa tillverkas i Taiwan.

Källa: ATR.se

Oavsett frågeställningen ovan måste jag säga att cykeln ser otroligt vacker ut på bilderna de lagt upp och jag blir själv sugen på att beställa en. Förhandsbokning inleddes 27 oktober och de första leveranserna till kund sker våren 2018.